Engelse vechtersbazen houden huis in Breda

Nieuws

BREDA - Vier mannen hebben aangifte gedaan van mishandeling door twee Britten. De twee, 33 en 36 jaar oud, sloegen er onder meer op los toen ze aangesproken werden op hun gedrag. De mannen wilden niet aansluiten in de rij voor een nachtcafé.

Een 20-jarige Bredanaar verklaart dat hij in de nacht van dinsdag op woensdag met een vriend stond te wachten voor de ingang van een nachtzaak aan de Grote Markt. Er kwamen vier mannen bij de rij staan die probeerden voor te dringen. Deze mannen spraken Engels en waren zichtbaar dronken. Er werd vanuit de wachtrij geroepen dat de mannen gewoon achteraan aan moest sluiten. Er brak daarop een vechtpartij uit waarbij een van de verdachten onder meer een kopstoot gaf aan een 20-jarige Bredanaar.

Een 19-jarige Bredanaar werd door een van de Engelse vechtersbazen in zijn wang gebeten. Bij een ander slachtoffer, een 22-jarige Bredanaar, werd een gekneusde neus en kaak en een afgebroken kies geconstateerd. Een 21-jarige Dongenaar kreeg een harde klap op zijn neus, waardoor die is gebroken. Uit het onderzoek blijkt dat vermoedelijk de 36-jarige verdachte het meeste geweld heeft gebruikt. De politie heeft de verdachten aan de hand van de signalementen kunnen aanhouden op de Veemarktstraat en St. Ignatiusstraat.