Baronie houdt koploper in het zicht

Sport

BREDA – Baronie blijft in het spoor van koploper JVC Cuyk. De Bredanaars wonnen zondag met 3-1 van Papendrecht en lijken mee te kunnen doen om de titel in de hoofdklasse B.

Door Peter Hendriks
“Het is nooit onze doelstelling geweest een serieuze titelkandidaat te zijn”, blijft trainer Peter Maas bij zijn eerdere plan voor het seizoen..

Baronie overtuigt tegen Papendrecht, voor zo’n vijfhonderd toeschouwers. Die kwamen niet voor niets, want naast een overwinning werd er ook mooi voetbal gespeeld. “Van beide kanten trouwens” zegt Maas met respect voor de tegenstander. Beide teams speelden aanvallend en probeerde er een leuke wedstrijd van te maken.

De thuisclub komt al in de zevende minuut op voorsprong door Guillermo Zschüsschen, na de voorzet van Marthijs Hage. Kort voor rust denkt Baronie op 2-0 te komen. Een schot van Hans Frijters passeerde in de 40e minuut de doellijn, stelt Maas. De scheidsrechter oordeelt anders: hij keurt het doelpunt af. “Dit is een absoluut falen van de arbitrage, want de bal was duidelijk over de lijn”, meent Maas.

Baronie gaat de eerste helft goed om met de individuele kwaliteiten van Papendrecht. Volgens de trainer is de tegenstander in de duels namelijk sterker. “Baronie heeft op dit moment gewoon niet de individuele kwaliteiten om het in één op één duels uit te vechten”, zegt de trainer. Daarom zakte het team in de tweede helft bewust iets terug om iets meer gebruik te maken van de counter, zo doceert Maas. Volgens de trainer pakte die tactische keuze wederom goed uit.

Twee minuten na rust zorgt Guillermo Zschüsschen voor de 2-0 uit een voorzet van Yassine Asrih. In dezelfde minuut brengt Samir Acharrat voor Papendrecht de stand naar 2-1. In de tachtigste minuut gooit Brahim Bouhadan de wedstrijd in het slot, door uit een voorzet van Willem van der Wegen de 3-1 maakt.

Door de 3-1-overwinning en de drie punten en staat Baronie slechts drie punten achter op koploper JVC Cuyk. Een knappe prestatie volgens Maas, daar de Bredase hoofdklasser moet ‘knokken’ voor de punten en Cuyk volgens hem veel makkelijker door de wedstrijden heenloopt. Zo won de club zondag het uitduel tegen SV Venray met 3-6.

Of Baronie nu stiekem toch geen titelkandidaat is? Trainer Peter Maas blijft met beide benen op de grond staan. “We hebben een jonge selectie met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. We zijn bezig een nieuwe speelwijze zo goed mogelijk door te voeren en willen het hele team naar een hoger niveau brengen.”
Geen titel dus dit jaar. “We willen het kwalitatieve spel handhaven. Volgend seizoen zullen we als serieuze kandidaat met de top mee doen.”

Volgende week zondag (2 november) speelt Baronie uit bij Schijndel.

Baronie – Papendrecht 3-1