Fracties eisen snel duidelijkheid nieuwbouw Marckhoek

Nieuws

BREDA – De gezamenlijke Bredase raadsfracties eisen woensdag in een brief aan wethouder Oomen snel een beslissing te nemen over de nieuwbouw De Marckhoek in het Ginneken. “De emoties lopen hoog op. Dat komt omdat deze zaak veel te lang blijft liggen”, aldus fractievoorzitter van het CDA André Lips.

Door Serge Mouthaan

De raadsfracties vinden dat er lang genoeg is gesproken met alle betrokken partijen. De fracties stellen in de brief dat de wethouder niet alleen voor de omwonenden duidelijkheid moet creëren, maar ook voor de eigenaren van de woningen. Daarnaast maken de partijen zich zorgen over eventuele ‘verloedering van de plek’ zolang niet wordt ingegrepen.

Lips: “Tijdens de vergadering van stichting Duivelsbruglaan liepen de emoties hoog op. Dat kan zo niet langer. Ik vind het prima dat Oomen begin december beslist over deze zaak. Als het maar helder wordt.”

Volgens Selçuk Akinci, fractievoorzitter van GroenLinks, maakt het niet uit of er in november of december iets beslist wordt. “Maar het moet wel gebeuren. De situatie rond De Marckhoek zit al een tijd lang in een houdgreep en dat blijft zo als de plannen blijven liggen. We willen de wethouder op de ernst van de situatie wijzen.“

De voormalige serviceflat aan de Duivelsbruglaan werd in 2007 verkocht. Van de bewoners, ruim honderd senioren, keren er maar achttien terug. De nieuwbouw bestaat uit twee flats van zes verdiepingen met 94 appartementen. Onder het complex komt een parkeergarage.