Puntje voor Zwart-Wit na spektakelspel

Sport

BREDA – Coach Jan-Willem van Trijp had achteraf gemengde gevoelens. Zijn ploeg behaalde een puntje tegen de nummer twee, Amersfoort. In Breda eindigde het duel in de overgangsklasse in 4-4. “Vooraf had ik daarvoor getekend, maar nu hadden we drie punten moeten hebben.”

Het lijkt alsof het lek bij Zwart-Wit boven is. Vorige week wonnen de mannen voor het eerst, en deze week leek nummer twee Amersfoort eraan te moeten geloven. Het was dat Amersfoort met Pieterman misschien wel de beste corner van de overgangsklasse heeft, anders waren de drie punten gewoon in Breda gebleven. Nu bracht hij de bezoekers van 3-1 terug naar 3-3.

“We hebben de tweede helft ongelooflijk goed gespeeld”, wist coach Van Trijp. “Als team hebben we laten zien dat we mee kunnen doen in de overgangsklasse.”

Zwart-Wit bleef de hele wedstrijd aan de positieve kant van de score. Al na drie minuten – ‘Ons handelsmerk’ – kwam de thuisploeg op voorsprong. Laurens Groeneveld sloeg de bal in de korte hoek. De ruststand van 1-1 kwam op het bord door een prachtig doelpunt van Jong Oranje-speler Bjorn Kellerman. Hij omspeelde vier Zwart-Witspelers en sloeg behendig in.

Na rust leek Zwart-Wit snel op weg naar de tweede achtereenvolgende zege. Guido Groeneveld pushte een strafcorner binnen in de zevende minuut na rust, 2-1. Een paar minuten later bekroonde Jelrik van der Wel een solo door de bal tussen de benen van de Amersfoortse keeper te spelen, 3-1.
Beide goals vielen tijdens een manmeersituatie voor Zwart-Wit. Daarna kwamen Pietermans momenten, twee strafcorners, twee goals: 3-3.

En weer was het Zwart-Wit dat op voorsprong kwam: 4-3 via Gijs Swaans. Na de 4-4 van Amersfoort, kregen beide teams nog een kans op de winnende treffer. Die viel niet.
“Als je alles laat bezinken, dan ben ik toch best tevreden”, stelde Van Trijp. “Een compliment voor de jongens.”