Winkeldiefstal hot op maandagochtend

Politie

BREDA – Drie keer geschoten; drie keer mis. Dat moet maandagochtend de politie gedacht hebben. Drie verschillende mannen poogde iets uit een winkel te stelen, maar geen van allen slaagden in hun opzet.

Het personeel van een supermarkt hield een 28-jarige man aan op verdenking van diefstal. De verdachte passeerde de kassa zonder een aantal artikelen af te rekenen. De uit Schiedam afkomstige man had voor 75 euro aan goederen meegenomen.

De man bleek al vaker aangehouden voor een dergelijk vergrijp en is vastgezet in zijn woonplaats. De verdachte verklaarde dat hij de spullen had gestolen om ze vervolgens te verkopen.

Het tweede voorval van deze ochtend speelde zich af aan het valkeniersplein. De 50-jarige Bredanaar wilde een tas vol shampoo wegnemen. Bij aanhouding door het personeel werd de verdachte agressief en wilde er vandoor gaan, maar werd tegengehouden door een klant. De man had voor ruim 100 euro aan producten is zijn tas zitten.

Even voor 12.00 uur vond het derde geval van winkeldiefstal plaats. Aan de Ginnekenstraat werd een 45-jarige verdachte aangehouden. Personeel van de winkel had gezien hoe de Bredanaar vijf fietssloten in zijn tas stopte. De sloten hebben samen een waarde van ongeveer 100 euro.