Jongens vernielen auto's in Doornbos

Politie

BREDA - De politie heeft dinsdagavond op de Klaverweide op aanwijzing van een buurtbewoner een 14-jarige jongen aangehouden die medeplichtig zou zijn geweest aan een aantal pogingen tot inbraak in auto's. Ook arresteerde de politie een 13-jarige jongen die een autospiegel vernield had.

Een bewoner zag dat twee jongens zich verdacht bij zijn auto ophielden. Ze waren met een steekvoorwerp in het slot bezig. De auto eigenaar ging naar buiten en hield de 14-jarige jongen tegen die bij die jongens hoorde die hij bij zijn auto gezien had. Bij nader onderzoek bleek dat er bij nog acht auto's schade aan de sloten was ontstaan. De daders waren echter gevlogen.

De politie heeft de 14-jarige jongen uit Breda verhoord en onderzoekt wie de twee daders zijn geweest. Na verhoor is de jongen thuis afgezet, en spraken de agenten ook met zijn moeder.

Tijdens de zoektocht naar de daders in de wijk arresteerde de politie ook nog een 13-jarige jongen uit Breda. De agenten zagen dat de knul achterop een fiets zat en een stok in zijn handen had. Toen ze een camper passeerden sloeg de jongen met zijn stok tegen de spiegel waardoor die brak. Volgens de jongen wat het geen opzet geweest.