Ergernissen door missen halte Amphia Langendijk

Nieuws

BREDA - Buslijnen 4 en 5 rijden volgens de dienstregeling via het Amphia Ziekenhuis Langendijk. Sinds 2 juni wordt er echter gewerkt aan de Langendijk. Daardoor moeten de bussen tot begin juli omrijden. Mensen stappen op andere haltes in en uit.

De twee ‘vervangende’ haltes zijn die aan de Julianastraat en de Bontekoestraat. Buschauffeurs geven reizigers een seintje dat ze hier moeten uitstappen. Daarnaast gebeurt het weleens dat een bus stopt op de kruising Langendijk/Oranjeboomstraat. Dan hoeven de ziekenhuisbezoekers niet een wandeling van minstens 5 minuten te ondernemen.

Niet iedereen krijgt echter een teken van de chauffeur. Annie de Rijder was van het station onderweg naar het Amphia. “Ik had wel verwacht dat hij zou roepen wanneer ik moest uitstappen,” aldus de Lage Zwaluwse, die bij de Bontekoestraat uitstapt. “Nu moest ik heen-en-weer reizen en ben ik dus veel te laat voor mijn afspraak.

Meneer Van Campenhout is ruim op tijd voor zijn afspraak. “Ik hoef er pas over een half uur te zijn, maar ik weet niet eens waar ik zo meteen moet opstappen.” Hij had thuis nog gezegd dat ze hem niet hoefde weg te brengen, omdat hij toch voor de deur werd afgezet.

Ondanks de ergernissen van diverse mensen zijn er nog geen klachten binnengekomen bij de diverse instanties. Zowel Reizigersoverleg Breda als de gemeente hebben nog niks negatiefs binnengekregen over de situatie. “Dat komt ook wel, omdat het tijdelijk is,” aldus Reizigersoverleg Brabant

Busmaatschappij Veolia was ondanks herhaalde pogingen niet bereikbaar voor commentaar.