Eindelijk een zege voor Van Elk jr

Sport

SPA – Hij rijdt inmiddels al wel een aantal jaartjes mee in de Dutch Supercar Challenge, maar dit had Bredanaar Berry van Elk nog nooit meegemaakt: de hoogste plek op het podium. Zondag ging de champagne open, na z’n eerste plek in de GT-Klasse op Franchorchamps.

De jonge Bredase ondernemer racete tot iets meer dan een jaar geleden in de uit de kluiten gewassen Mini. Daarmee was hij kansloos in de strijd met de Ferrari’s, snelle Porsches en andere machtige acht- en zescylinders. Sinds vorig jaar lente heeft hij echter ook de beschikking over een krachtpatser, in zijn geval de Mosler GT3.

“Dit voelt inderdaad lekker”, zegt Van Elk na afloop van de race. “Zaterdag was ik al derde en op Zandvoort de vorige race lag ik ook al eens op de eerste plek. Toen verpeste ik het zelf door de grindbak in te rijden.”

Dat gebeurde zondag niet. Toch verslikte de Bredase autocoureur zich na de start vanaf de derde plek, toegekend na zijn resultaat in de zaterdagse race. “ik zakte terug naar de negende plaats en vandaar af heb ik mijn weg naar voren gebaand.” Daarvoor moest hij ervaren jongens als Cor Euser en Martin Short passeren. “Short maakte een foutje in de pitsstraat dat hem veel tijd kostte, uiteindelijk moest ik de eerste plaats zien te veroveren op de V8-Star van Pastorelli. Dat lukte twee ronden voor het einde.”

Van Elk staat nu op de vierde plaats in het kampioenschap. Voor de volgende race heeft hij nadeel van zijn goede prestaties. “Dan moet ik 85 in plaats van 60 seconden in de pits staan. Maar we gaan er gewoon voor. Er kan nog vanalles gebeuren.”