Inbreker verliest telefoon en vrijheid

Politie

BREDA - Een getuige zag zondagmorgen even na half acht een woninginbraak aan de Boschstraat. Hij zag hier hoe een man een ruit van de voordeur van een appartementencomplex vernielde en alarmeerde de politie.

De inbreker bleek in twee woningen in het gebouw binnen te zijn geweest. De toegangsdeuren van deze appartementen waren geforceerd. De dader doorzocht de woningen. Uit een van de appartementen werd een fotocamera en een sleutel ontvreemd.

Op het moment van arriveren van de politie ging de inbreker er vandoor. Hij vluchtte via het dak van een loods. Hierbij zakte hij door de dakbedekking, waardoor een gat in het dak ontstond. Bij zijn vlucht liet de inbreker diverse goederen achter in de omgeving, waaronder een jas met hierin een mobiele telefoon. De goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Via de gevonden telefoon wist de politie enkele uren later op de Grote Markt een verdachte aan te houden. De 27-jarige Bredanaar is in verzekering gesteld. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerden.