PSV pas laat over NAC

NAC

EINDHOVEN – Minder dan drie dagen na de topper tegen Villarreal moest NAC zondag aan de bak tegen PSV. In Eindhoven gingen de Bredanaars pas laat in de tweede helft onderuit: 1-3.

NAC begon sterk een mooie combinatie eindigde via Gilissen bij De Graaf, die geen moeite had om het steekpassje achter Isaksson te prikken 0-1. Al drong PSV daarna wel aan, de thuisploeg kon in de gehele eerste helft geen vuist maken en speelde in een veel te laag tempo.

Na een uur spelen, en inmiddels met Engelaar en Koevermans in de ploeg, achterhaalde PSV NAC. Koevermans bleek zijn neus voor de goal niet te zijn verloren. Hij maakte de 1-1 en de 2-1.

NAC leek in de slotfase nog op weg te gaan naar de gelijkmaker. PSV moest in die fase met tien man verder, na een onbesuisde actie van ‘Maza’ Rodriquez. Vlak voor tijd kwam De Graaf vrij voor Isaksson. Die bleek deze keer niet te passeren. Een paar tellen later brak PSV uit, en ging Afellay in hoog tempo naar Ten Rouwelaar. Die kon de inzet van de middenvelder niet stuiten: 1-3.

De ploeg van Robert Maaskant kan zich nu opmaken voor het lastige uitduel tegen Villarreal, aanstaande donderdag.