Twitterborrel: Oude bekenden voor 't eerst ontmoeten

Nieuws

BREDA - In andere steden is het al een gevestigd fenomeen: de Twitterborrel. Ook Breda gaat eraan geloven. @hanneske nam het initiatief. BredaVandaag.nl sprong op de wagen en vraagt aan deze Bredase Twitteraar: Waarom!

Waar komt het idee van een Twitterborrel vandaan?
"In diverse steden in Nederland zijn reeds twitterborrels georganiseerd. Ik dacht toen... dat kunnen we in Breda ook. Vervolgens heb ik op twitter gepeild of er interesse zou zijn voor zo'n twitterborrel. Dat bleek het geval. Tevens boden diverse mensen hun hulp aan om de twitterborrel mee te organiseren. @BredaVandaag en @marc2503 zijn medeorganisator van de twitterborrel in Breda. Overigens is niet gezegd dat alleen Tweeps uit Breda welkom zijn op de twitterborrel. Iedereen met een twitteraccount is welkom op zaterdag 26 september aanstaande."

Want Twitteren alleen is niet genoeg?
"De conversaties op Twitter met je followers zijn redelijk oppervlakkig. Een Twitterborrel is een mooie gelegenheid om je Tweeps beter te leren kennen en te weten te komen welke persoon er achter een avatar en zijn tweets schuil gaat."

Hoelang stuur jij al Tweets de wereld in?
"Ik heb een twitteraccount vanaf september 2008. Eigenlijk daarna niet veel met twitter gedaan totdat dat vliegtuig van Turkisch Airlines in februari van dit jaar nabij Schiphol neerstortte. De eerste berichten en beelden over de ramp kwamen toen via twitter binnen. Dat gegeven wekte weer mijn interesse voor twitter. Sindsdien twitter ik dagelijks."

Belangrijkste onderwerp?
"Tja...welke onderwerpen komen op twitter aan bod en wat is het belangrijkste onderwerp? Eigenlijk komen vooral veel nieuwsfeitjes op twitter aan bod. Ik volg een breed scala aan tweeps die allemaal zo hun eigen interesses hebben. Dat maakt twitter juist zo leuk."

En waar kijk je zaterdag naar uit? Welk gezicht achter welke naam?
"Naar zaterdag zie ik uit om de personen achter een twitteraccount te ontmoeten. Natuurlijk hoort daar een gezicht bij. De twitterborrel is laagdrempelig. Dus zaterdag aanstaande lekker ontspannen een borrel drinken bij Dok19 met mensen die ik voor het eerst in mijn leven ga ontmoeten."

Inschrijven kan nog? En hoe?
"Inschrijven kan tot vrijdagmiddag 12.00 uur via een simpel inschrijfformulier. Surf naar http://bit.ly/iIDdB. Er is geen maximum verbonden aan het aantal inschrijvingen. Iedereen met een twitteraccount is welkom. Inschrijven is wel verplicht."

Inschrijven: http://bit.ly/iIDdB