Thomas Berge weet raad

Cultuur

BREDA – Zanger Thomas Berge (19) bracht woensdag een bezoek aan Breda. Dit keer niet voor een optreden of een signeersessie, maar iets totaal anders. De jonge zanger hielp deze middag namelijk bij de Kindertelefoon.

Berge beantwoordde daar allerlei vragen van jongeren. Onaangekondigd, want zijn fans mochten niet weten dat hij deze middag iedereen te woord zou kunnen staan.

De blonde zanger zegt het ontzettend leuk te vinden om te mogen helpen bij de Kindertelefoon. Samen met een medewerkster van de instantie krijgt hij de meest uiteenlopende vragen op het beeld te zien.

Flirten
“Hoe moet ik flirten?”, wordt hem gevraagd. “Nou, oogcontact zoeken, lieve woordjes zeggen”, typt Berge. De zanger lijkt nauwelijks bedenktijd nodig te hebben voor dit soort vragen. “Ik heb daar vroeger nooit veel moeite mee gehad”, zegt hij lachend.

“Zelf heb ik nooit de Kindertelefoon gebeld, maar ik kan me goed voorstellen dat je als kind soms advies nodig hebt over bepaalde onderwerpen. Toen ik nog op de basisschool zat, had een klasgenootje van mij ook naar de Kindertelefoon gebeld. Die zei de volgende dag: 'Ze hebben me verteld hoe ik moet zoenen!' Haha!”

Thomas is op dit moment zelf ook aardig in de wolken, als we de roddels moeten geloven. “Dat klopt. Ik ken Daniëlle nu twee weken en we hebben het heel leuk. We zijn al een keer met z'n tweeën uit eten geweest maar ik ben nog een beetje de kat uit de boom aan het kijken. Maar misschien krijgt het nog een vervolg, ja.”

Dan nog een vraag over seksueel misbruik. “Mijn vriendin is misbruikt maar dit is gebeurd zonder het gebruik van een condoom.”
“Jeetje dit is toch best wel heftig”, zegt Berge. Een medewerkster van de Kindertelefoon schiet hem te hulp. “Wat ontzettend goed van je dat je dit voor je vriendin vraagt. Wanneer is het gebeurd?”, typt Berge.

Hij vertelt dat hij bewondering heeft voor de vrijwilligers die bij de Kindertelefoon werken. Hij heeft het duidelijk naar zijn zin. “Misschien dat ik dit nog wel eens vaker ga doen”, zegt hij enthousiast.

Chatime
Kindermagazine Chatime wist Berge naar Breda te halen. In november brengt het magazine een speciale editie uit die dieper ingaat op de problemen rondom kindermishandeling. Op de cover van het blad komt Thomas Berge te staan. Daarnaast zullen ze ingaan op de tien rechten van het kind en geven bekende Nederlanders hun mening over kindermishandeling.