Geen topper, wel spektakel

Hockey

BREDA – De wedstrijd tussen de dames van Push en Victoria is niet de vooraf verwachte topper geworden. De Bredase vrouwen waren simpelweg veel te sterk voor hun opponent die niet mocht klagen over de eindstand: 6-2.

Hoe anders waren de bespiegelingen voorafgaand aan de wedstrijd. Victoria, toch een ploeg die meedoet om de plaatsen bovenin, was totaal niet bij machte om het ontketende Push af te stoppen. De thuisploeg hockeyde fris en vol energie en liet hiermee de tegenstander uit Rotterdam geen moment in de wedstrijd komen.

Toch duurde het net als vorige week een kwartier vooraleer Push de overmacht ook in de score wist uit te drukken. Helene Hendriks zorgde na die fase voor de verdiende 1-0. In een verder prima eerste helft waarin de thuisploeg veel werk verzette, mocht het zelfs met 3-0 gaan rusten na treffers van Malou Pheninckx en Sabine Mol.

Na de rust lieten de dames zien ook na een ruime voorsprong op zoek naar goals te gaan. Vijf minuten na de pauze werd dit beloond. Een scrimmage voor het vijandelijke doel werd uiteindelijk binnengewerkt door de alerte Mol.

Even later volgde een grote kans voor Kiki van der Kreek die goed de ruimte had gezocht. Nadat ze strak werd aangespeeld en goed wegdraaide, werd Van der Kreek net voldoende gehinderd om de vijfde treffer te voorkomen. Deze viel later alsnog uit een harde corner van Saskia Gooskens.

De 6-0, die weer van de stick van Sabine Mol kwam, was een heuse ‘beauty’. Een diepe bal die rechts de hoek in werd gespeeld, was een prooi voor de aanvalster die in die bal geloofde, daar waar Victoria dacht dat er geen gevaar dreigde. Mol hield de bal binnen, sneed de cirkel in en haalde hard en zuiver uit met haar backhand. Het publiek genoot hoorbaar van de fraaie treffer.

Victoria wist de score wat draaglijker te maken uit een strafcorner. Nadat Claire Hendriks even daarvoor nog een strafcorner wist te stoppen, was het alsnog raak. Push was zichtbaar ontevreden met de tegentreffer en leek de marge weer verder uit te willen bouwen. Dit lukte niet omdat de moegestreden dames toch wat werden teruggedrongen.

Uit wederom een strafcorner wisten de gasten zelfs de 6-2 te scoren. Aan deze treffer zat een luchtje omdat menigeen meende dat de bal onreglementair werd binnengewerkt. De tweede tegentreffer deerde Push echter niet. Het was voor Victoria bovendien te laat om er nog een wedstrijd van te maken.

Coach Niels Thijssen sprak na afloop van een ‘dik verdiende overwinning’. Gevraagd naar een korte evaluatie reageerde hij: “Wíj waren zo goed en niet per se zij zo slecht, het was onze klasse en dat mag ook wel eens gezegd worden.”

Komend weekeinde wacht Push alweer een lastige tegenstander, het mag dan namelijk op bezoek bij Rood-Wit uit Aerdenhout. Later deze week volgt op BredaVandaag.nl een voorbeschouwing op deze wedstrijd.