NAC moet meegaan in Haagse felheid

NAC

BREDA – De vorige wedstrijd tegen ADO Den Haag werd de grootste sof van de eerste competitiehelft. NAC werd met 0-4 afgedroogd. Niet helemaal in overeenstemming met de krachtsverhoudingen, maar niettemin een beschamend duel.

Een dergelijke uitslag zal er volgens Anthony Lurling zaterdag niet op de scoreborden verschijnen. Zo slecht als de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zal het volgens hem niet worden. “We moeten dezelfde instelling hebben als ADO. Qua voetbalkwaliteiten zijn wij beter en moeten we kunnen winnen. De instelling moet dus goed zijn en we moeten duels winnen.” Anders komt er van een goede uitslag ook niks terecht, denkt Lurling.

De NAC-aanvaller is een van de drie spelers die terugkeren in de selectie. Verder komen de verdedigers Penders en Mtiliga de Bredase rangen weer versterken. Lurling zelf kan nog niet een hele wedstrijd meedoen. Hij heeft nog te veel hinder van een liesblessure.

“Ik mis nog conditie. Mijn laatste wedstrijd was tegen Feyenoord (tweede Kerstdag, red.) en ik heb nu pas weer drie dagen met de groep getraind.” Ook is Lurling nog niet vrij van pijn. “Het littekenweefsel is nog gevoelig. Dat heeft tijd nodig, maar de pijn wordt niet erger door met de groep mee te trainen.” Daarom was er voor hem geen beletsel meer zich bij de selectie te voegen en zit er voor hem wellicht een invalbeurt in. “Maar als er na tien minuten al iemand uitvalt, word ik nog niet ingezet.”

NAC-aanvaller Amoah moet wél verstek laten gaan tegen de Hagenezen. Maaskant had gehoopt zaterdag over hem te kunnen beschikken, maar de Bredase topscorer is nog niet helemaal hersteld van een knieblessure. Ook Reuser zit niet bij ‘de achttien’. Hij liep in de wedstrijd van vorige week tegen Roda JC een enkelblessure op.

Trainer Maaskant legt de druk bij de tegenstander. Op de NAC-website zegt hij: “zij spelen thuis, dus moeten ze het maar laten zien. Zij mogen het spel maken.” De nederlaag van enkele maanden geleden is hij echter niet vergeten. Hij noemt het logisch dat de Bredanaren zich willen revancheren. “Maar tussen willen, kunnen en doen zit nog een aardig verschil natuurlijk.”