Breda met goed gevoel winterstop in

Sport

BREDA – Werken aan het doelsaldo, dat was, na het zeker stellen van de drie punten het belangrijkste doel van de dames van Breda. Het liep tegen hekkensluiter Drunen net wat anders. Breda won wel, met 3-2.

>> Fotoalbum Breda - Drunen

Al bij de eerste aanval van Drunen ging het mis. “We stonden nog te slapen”, constateerde coach Erik Verzijden. De bezoeksters niet, en dus was het 0-1. “En dan loop je achter de feiten aan.”

Toch kwam Breda terug in de wedstrijd. Suzanne van de Reijt benutte een strafcorner, 1-1. En even later als Kiki Romein de 2-1 heeft gemaakt, lijkt Breda te kunnen gaan doen wat het vooraf wilde, namelijk werken aan het doelsaldo. Zover komt het niet. “Weer een moment van onoplettendheid, en Drunen maakt de 2-2.”

In de tweede helft gaat het spel maar een kant op, namelijk richting de keepster van Drunen. Tien minuten voor tijd resulteert dat in de verdiende 3-2. “En kunnen we met een gerust hart en een heerlijk gevoel de winterstop in. Ik ben ervan overtuigd dat we daar sterker uit komen.” Over het verloop van dit deel van de competitie kan Verzijden niet anders dan tevreden zijn. “Als je van de twaalf wedstrijden er één verliest en één gelijkspeelt en de rest wint, dan had je daar vooraf voor getekend.”

Op 8 maart mogen de vrouwen weer aan de bak in de eerste klasse C. Dan komt Warande op bezoek. Een week later wacht de topper tegen Weredi, dat nu drie punten achter Breda staat met een wedstrijd minder gespeeld.