Push alleen aan de leiding

Sport

BREDA – De vrouwen van Push hebben zich weer alleen aan de kop van de overgangsklasse genesteld. De hockeysters versloegen thuis Schaerweijde met 2-0, terwijl de concurrentie vanwege de sneeuw aan de kant bleef.

Coach Raoul Ehren was vooral blij dat de wedstrijd uitgespeeld werd. “Want anders moet je later nog voor een kwartier het veld in.” De laatste vijftien minuten van de wedstrijd had de ontmoeting tussen de Bredase vrouwen en Schaerweijde weinig met hockey te maken. “De bal rolde haast niet meer door de sneeuw.”

Push had de wedstrijd daarvoor via twee strafcorners al beslist. Na tien minuten spelen mocht Maxime in het Veld aanleggen voor een strafcornervariant. Het was de eerste poging van de wedstrijd en het was meteen raak, 1-0.

Een verdedigend Schaerweijde kon daar niets tegenover zetten. Niet in de eerste 35 minuten, en niet in de tweede. “Wij hebben geen enkele kans weggegeven”, stelde Ehren. “Dat was beter dan vorige week.”

Na rust verdubbelde Sabine Mol de score tot 2-0. Wederom uit een strafcorner. Ehren kon dus niet anders dan tevreden zijn. “Wij gaan op 14 december kijken hoe Forward tegen Bloemendaal speelt. Want die wedstrijd werd vandaag afgelast. Ja, dit was een goede middag.”