Teleurstellend gelijkspel dames Push

Sport

BREDA – Alle wedstrijden in de overgangsklasse van het dameshockey werden afgelast, behalve één. In Aerdenhout kwamen de vrouwen van Push niet verder dan een 2-2-gelijkspel.

Door Bouke Tuit

Ondanks protesten aan de zijde van Push werd er toch gespeeld op het gladde, glibberige veld van Rood-Wit uit Aerdenhout. Dit tot grote ontsteltenis van coach Ehren: “Veiligheid gaat wat mij betreft voor alles. Je wil niet het risico lopen dat de speelsters ernstig geblesseerd raken. Stel je voor dat er één haar kruisband afscheurt op dit gevaarlijke veld, ik moet er niet aan denken!”

De omstandigheden konden niet voorkomen dat Push in de eerste helft de leiding nam, via Floor Meijer werd het 0-1. Rood-Wit, met snelle wendbare spitsen in de gelederen, drong aan op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er, maar nog voor de pauze had Push wederom de leiding genomen. Irene Olde Hengel was verantwoordelijk voor de 1-2.

Koud in de tweede helft zette de thuisclub voor een tweede maal succesvol aan voor de gelijkmaker. Amper een minuut na de rust stond het namelijk alweer 2-2. Dit bleek tevens de eindstand omdat de Bredase vrouwen de gehele tweede helft niet slim met de kansen omsprongen.

“Al met al een teleurstellend resultaat. En dat niet alleen, ik ben vandaag ook niet tevreden over het getoonde spel. Doordat we veel ruimte weggaven, kregen we ook veel kansen tegen”, was het kritische oordeel van Raoul Ehren.