Bussen vertraagd door sneeuwval

Nieuws

BREDA – De bussen van Veolia hebben vooral maandag last gehad van de sneeuwval. Een aantal bussen viel uit, een aantal liep flinke vertraging op door de aangepaste snelheid waarmee het verkeer reed.

Vooral maandag waren er veel problemen voor de bussen, onder meer door straten die niet goed gestrooid waren. Bussen moesten daardoor langzaam rijden. Ook het in en uitstappen van de passagiers duurde langer dan normaal. “De mensen glibberden over het trottoir, instappen was ook moeilijker vooral voor oudere mensen”, aldus Piet van den Bosch, woordvoerder van Veolia. “Vooral de straten in de woonwijken waren moeilijk te berijden.”

Volgens Van den Bosch pakten er toch meer mensen ondanks de vertragingen de bus. “Ze willen graag warm en veilig op hun bestemming aankomen.”
De nieuwe tarieven van de bussen zijn ook positief ontvangen door de passagiers. “Het was afgelopen dagen heel erg druk bij de strippenkaart verkooppunten”, aldus Van den Bosch. Mensen kwamen niet alleen voor de nieuwe strippenkaarten, ook de nieuwe dienstregelingenboekjes zijn niet aan te slepen.