Glazen huis 3FM naar Breda

Nieuws

BREDA – Turen naar bekende 3FM-dj’s. Kijken hoe mensen geld inzamelen, meegenieten van optredens. Het kan van 19 tot en met 24 december. Want dan staat het glazen huis op de Grote markt in Breda.
Serious Request-actie? Wij plaatsen je oproep!

Breda had zich deze zomer kandidaat gesteld. Woensdag bleek 3FM voor Breda te hebben gekozen, zodat Serious Request zes dagen naar het zuiden komt. Na die dagen volgt op 24 december een groot slotfeest.

Breda is blij met de uitverkiezing. “Het is voor Breda natuurlijk een enorme opsteker dat 3FM onze stad als thuisbasis voor deze actie heeft gekozen”, stelt burgemeester Peter van der Velden. “We realiseren ons terdege dat we aardig wat waar te maken hebben en dat kunnen we samen, in deze stad en regio. De doelen van Serious Request sluiten aan bij de ambities van Breda waar het gaat om solidariteit met mensen in de brandhaarden van onze wereld.”

De dj’s in het Glazen Huis zamelen met de ‘Serious Request’ – verzoekplaatjes waarvoor betaald moet worden - geld in voor betere hulp aan vluchtelingen in de wereld. Florent Luyckx, zendermanager 3FM: “Een dak boven je hoofd is zo ongeveer de meest basale behoefte van ieder mens. Het is onvoorstelbaar dat ieder jaar miljoenen mensen op de vlucht raken omdat ze in één klap nagenoeg alles kwijt zijn. Dit probleem móet beter belicht worden, daarom heeft 3FM dit jaar vluchtelingenhulp gekozen als onderwerp voor Serious Request. Het is fantastisch dat de gemeente Breda daar ons dit jaar bij gaat helpen.”

Breda draagt financieel bij aan het evenement en gaat andere partijen stimuleren acties op touw te zetten om een zo groot mogelijke bijdrage aan ‘Serious Request’ te genereren. De stad denkt ook publicitair een goede slag te slaan met de komst van het Glazen Huis, meldt het in het persbericht, want dat is ‘een nationaal podium als het ware om de stad met warme karaktereigenschappen te presenteren.’

Het is de vijfde keer dat het Glazen Huis wordt gebouwd. De eerste drie jaar stond het op de Neude in Utrecht , en vorig jaar waren de discjockeys te bewonderen op het Plein in Den Haag.