BIM, de overtreffende trap van Bavel

Nieuws

BAVEL – Met de harmonie als het Metropole Orkest van Bavel, en tientallen plaatselijke zangers en zangeressen als solisten, heeft Bavel izz Music (BIM) zich weer overtroffen.

>> Fotoalbum BIM (37 foto's)
>> Fotoalbum BIM 2 (99 foto's)

250 vrijwilligers spannen zich elke drie jaar in om Bavel op zijn kop te zetten met Bavel Izz Music. En dat is ook nu weer gelukt. Woensdag was de generale repetitie, die vanwege de grote belangstelling – de kaartjes voor de drie officiële voorstellingen waren in twee uur uitverkocht – een openbaar karakter had. Dus zat de tribune vol en was de rest van de zaal gezellig gevuld.

De 450 toeschouwers, de komende drie dagen zijn dat er 750 per avond, kregen een drie uur durend spektakelstuk te zien, opgedeeld in twee helften. Het bleek een goed uitgedokterd programma. Van langzaam en meeslepend, tot uptempo en opzwepend. Van klassiek tot pop. Zo samengesteld dat de avond ondanks de lengte geen moment ging vervelen.

Wat voorbeelden? Edith Piaff, een songfestival medley, de herkenningsmelodie van Soldaat van Oranje (inclusief filmbeelden op de immense achterwand), een act uit de musical Annie.

Petje af ook voor de makers van alle pakken. Want BIM is een show, dus valt er genoeg te kijken. De zanger van Bohemian Rhapsody oogt als Freddy Mercury, Piaff als Piaff, en de Village People (hilarisch!) als de Village People.
Licht, geluid, podium. BIM is helemaal af.

Een lange uitloper de zaal in, de harmonie enigszins verzonken achter het eerste deel van het podium, maar nog mooi in het zicht, een etage hoger waar het koor en achtergrondzang nog mooi in beeld waren. En mocht je als toeschouwer op de tribune, achter in de zaal, iets missen, dan zijn daar twee grote schermen waar livebeelden van de show op geprojecteerd worden.

Deze BIM was de overtreffende trap van Bavel. Maar of dat over drie jaar nog grootser kan, zoals de organisatie telkens wil? Dan moet er eerst een nieuwe Huif zijn...