Breda Barst-organisator: ‘Benieuwd naar Senser’

Cultuur

Breda Barst in het Valkenberg. Met Als hoofdact de dansmuziek van Kraak & Smaak, en verder onder meer de hardrock van Vengeance en de liedjes van Hallo Venray. Van snoeihard tot poeslief. Vanaf zaterdagmiddag vier uur. Henry Vorselman, organisator van Breda Barst vanaf het eerste uur, is er klaar voor. “Het is nog een kwestie van de puntjes op de i zetten.”

Door Lisa Ruskus

Ben je tevreden over het programma van dit jaar?
“Natuurlijk, we zijn altijd tevreden. We doen er natuurlijk alles aan om een zo goed mogelijk programma neer te zetten en volgens mij is dat dit jaar wel gelukt. Een van de hoofddoelen van Breda Barst is ook een presentatieplek zijn voor regionaal talent. In samenwerking met Mezz zijn er weer een stel goede voorrondewinaars gekomen en die staan natuurlijk ook op het programma.”

Breda Barst bestaat sinds 1995. Op welke editie kijk je met trots terug?
“Het programma van 2003 ben ik zelf het trotst op, toen stonden ondermeer Fishbone en The Gathering op Breda Barst.”

Sinds een aantal jaar kent Breda Barst ook Breda beats- en een hiphoppodium. Vanwaar die verdeling?
“We willen met Breda Barst natuurlijk een zo breed mogelijk publiek trekken, maar bovenal willen we hen amuseren. We hebben ervoor gekozen een aparte plek voor de dance te maken. Een band na een dj werkt niet, net zoals bij hiphop. Juist door die dingen te verdelen bedienen we ieders muziek smaak.”

Breda Barst wordt dus eigenlijk steed groter, is dat ook een ambitie?
“Nee, sowieso streeft de organisatie van Breda Barst geen bepaalde ambities na. Eigenlijk is het festival al te groot voor het park, toch is dit dé locatie voor Breda Barst. Mijn ideale Breda Barst zou iets kleiner zijn, en met meer internationale artiesten.”

Naar welke band bent u zelf erg benieuwd?
“Ik kijk uit naar Senser, ik ken hen als band van vroeger en ik ben benieuwd hoe het nu is. En naar The Death Letters, ze hebben de voorrondes gewonnen en ik heb al erg veel positieve dingen over hen gehoord, dus ik ben benieuwd.”

Breda Barst: twintig en eenenwtintig september, park Valkenberg Breda. Toegang is gratis.