Krappe selectie en beter Black Eagles nekt Barons

Basketbal

BREDA - De mannen van Barons hebben het zaterdagmiddag niet gered tegen Black Eagles. De krappe selectie - coach Marc van Tetering kon slechts over acht spelers beschikken - en het fysiek sterke spel van de tegenstander deden de Bredanaars de das om: 58-80.

Om uiteenlopende redenen waren er maar acht spelers aanwezig zaterdag. De wedstrijd begon rommelig maar na vier minuten stond er een 5-4-voorsprong op het scorebord voor de thuisploeg. Op dat moment gingen de gasten een stuk beter spelen en na diverse driepunters werd het verschil snel 13-15 (7e minuut). "Gelukkig konden we aan de vrijeworplijn het verschil zeer klein houden en mede door een goede score van Tim van Waes werd het 17-17", stelt Van Tetering. Van Waes scoorde negen punten.

In het tweede kwart was Niels Damen met veertien punten belangrijk voor de thuisploeg, maar was het het fysiek sterkere Black Eagles dat een gat sloeg. "In deze laatste 4 minuten weigeren wij te scoren", comstateerde Van Tetering. Black Eagles deed dat wel, en liep uit naar 26-39.

In het derde kwart kroop Barons terug, mede dankzij een zeer goed spelende Tommy Radkiewicz (16 pts). Na 5 minuten spelen was het verschil nog acht punten. "Dit hielden we vol totdat Tommy met een zware neus blessure het veld moest verlaten." Black Eagles ging nog makkelijker scoren en maakte het verschil wederom tot zo’n 14 punten.

In het vierde kwart kan Barons het tempo niet meer volgen en zien de Bredanaars Black Eagles verder uitlopen.

BARONS HEREN 1 – BLACK EAGLES (17-17) 26-39 (40-54) 58-80