Marja Heerkens gekozen tot lijsttrekker PvdA

Nieuws

BREDA - Marja Heerkens is door de Partij van de Arbeid in Breda gekozen als lijsttrekker voor de PvdA. Met Heerkens als lijsttrekker behaalde de partij in 2006 een grote overwinning tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Volgend jaar zijn er weer nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in Breda. Heerkens werd tijdens een openbare vergadering unaniem verkozen tot lijsttrekker van de socialisten. Heerkens gaat de komende verkiezingen voor de vierde keer in als lijsttrekker van de PvdA. De herkozen lijsttrekker was de enige kandidaat.

Heerkens was blij, trots en vereerd, maar besefte ook dat er een zware last op haar schouders ligt. "We hebben geprobeerd een sterk en sociaal programma neer te zetten. En ik denk dat dat gelukt is, met onder meer een vernieuwend project als het FMO (Fonds maatschappelijke ondersteuning, red). Ik denk dat we nieuwe dingen hebben laten zien en dat de Bredanaar tevreden is. Alleen hij moet wel gaan stemmen. Daar gaan we alles voor doen." Heerkens: "Het talent in de stad ligt bij de burgers."

De PvdA loste bij de vorige verkiezingen het CDA af als grootste plaatselijke partij in Breda. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat we de grootste blijven", aldus Heerkens. "Je moet kijken wat we teweeg hebben gebracht met een sociaal programma."

Fractievoorzitter Miriam Haagh was tevreden met de herverkiezing van Heerkens. "Hartstikke blij. Ik denk dat ik namens iedereen kan zeggen dat Marja een prachtige vrouw is met een warm hart en een koel hoofd. Dat heeft ze wel bewezen."

Maandagavond werd alleen de lijsttrekker gekozen. De rest van de kandidatenlijst wordt pas in het najaar samengesteld. Tot 7 september kunnen partijleden zich daarvoor aanmelden.