Glaslijn Barons verliest in laatste minuut

Basketbal

BREDA - De huidige nummer 3, Rotterdam, kwam naar Breda. Uit in Rotterdam had de Barons met 21 punten verschil verloren. Dit wilde de mannen van coach Marc van Tetering recht zetten in het Kielegat.

Barons startte met Mark, Bas, Guido, Joep en Tim, maar na 13 seconden (na de eerste P van Joep) deed de 24 seconden klok het niet meer.

Op de ouderwetse manier verder tikken bij 19 seconden. Rotterdam stond al snel voor met 0-7. Ondertussen wisselde de thuisploeg volop en kreeg de ploeg uit Princenhage langzaam meer grip op de wedstrijd.

Onder aanvoering van Maurits (13 pts) en de gebroeders Waes, Rick (11 pts) en de latere topscoorder Tim (16 pts) kwam Barons in de 9de minuut op voorsprong: 15-14. Rotterdam is hiervan zo beduusd dat Barons verder uitliep tot een 21-14 voorsprong eind eerste kwart.

In het tweede kwart waren beide teams erg aan elkaar gewaagd, met als resultaat 33-33 na negen minuten. Pas hierna plaatst de nummer 3 in de ranglijst een tussensprintje en mag het met een kleine voorsprong de kleedkamer in 36-40.

Barons zet in de tweede helft in op het blokkeren van de Rotterdamse driepunter. In een harder wordende wedstrijd leidt dat tot 55-56 aan het eind van het derde kwart.

Het vierde en alles beslissende kwart, Breda start wederom erg goed onder leiding van Bas (10pts) , Joep, Maurits en Tim. En binnen 4 minuten staan de heren met 4 punten voor 64-60.

"Het grootse probleem was, dat de Barons geen of nauwelijks grip op de nummer 10 van Rotterdam (Sow 30 pts) kregen.Hij maakte goed gebruik van zijn positie in de bucket", aldus Van Tetering.

In de 9de minuut komt Rotterdam tot een 74-72 stand, en kan zelfs doordrukken naar 74-76 met nog 24 seconden op de klok was het nog steeds een wedstrijd die niet beslist is.

Toch zit het in deze fase niet mee voor Breda. Wegens commentaar op de leiding volgt twee keer een terechte technische fout. Daarna was het uitspelen voor Rotterdam: 74-80