Thuiswedstrijd Breda Dames 1 tegen Huizen Dames 1 zondag foto: Erik Eggens
Thuiswedstrijd Breda Dames 1 tegen Huizen Dames 1 zondag foto: Erik Eggens

Dames 1 Breda verliest ondanks sterke wedstrijd

Hockey

BREDA – Dames 1 van Breda heeft na de winterstop een goede start gemaakt. Het team verloor tegen Eindhoven, maar speelde volgens coach Erik Verzijden toch een sterke wedstrijd.

“Helaas begonnen we zwakjes”, stelt Verzijden. “Dertig seconden na de het begin hadden we al een goede kans om op voorsprong te komen. Maar door een te langzame pass ging dat helaas niet door.” Verzijden, die afgelopen vrijdag voor een jaar bijtekende bij de Bredase club, zag dat de Eindhovenaren in de eerste helft duidelijk een betere wedstrijd speelden.

Na de 0-1 volgt de gelijkmaker van Aniek van Loon. Maar heel snel daarop weet Eindoven toch weer het tweede doelpunt te maken. Verzijden vindt die goal, die viel uit een strafbal, echter discutabel. “De scheidsrechter vond dat onze keepster een speler van Eindhoven hinderde en gaf dan ook een strafbal. Dat had mijns inziens anders gemoeten.” Dat Eindhoven daarmee op een 1-2 voorsprong komt, kan Verzijden niet helpen.

Nieuwkomer Maud Staal, een van de drie speelsters die tijdens de winterstop naar het eerste elftal zijn verhuisd, weet uiteindelijk de eindstand uit een veldgoal op 2-3 te zetten. “Maud deed het heel goed”, stelt Verzijden tevreden. “De drie nieuwe zijn absoluut een verrijking voor het team.”

Breda moet er volgende week en de week daarop hard aan trekken wil het eerste team niet degraderen. “Ik zet in op de pot tegen HIC”, stelt Verzijden. “Ik blijf hoopvol.”