De dames van Barons speelden zaterdag 31 oktober thuis in De Doelen tegen Kimbria. foto Guido van der Kroef
De dames van Barons speelden zaterdag 31 oktober thuis in De Doelen tegen Kimbria. foto Guido van der Kroef

Barons dames naar zege in Den Bosch

Basketbal

BREDA - Barons heeft voor de negende keer dit seizoen gewonnen. De dames van coach Martin Gommers versloegen in Den Bosch EBBC 2. Het werd 43-49.

Voor de tweede keer dit seizoen speelde Barons een uitwedstrijd op een centrecourt. Het kostte beide partijen meer tijd om aan de overkant te komen en tot een schotpoging te komen. Dat verklaart waarom de stand laag bleef. Achteraf gezien won Barons de partij in sporthal De Schutskamp al in de eerste periode. De bezoeksters verdedigden goed wat bleek uit de balwinsten. Aanvallend werd gedisciplineerd gespeeld en toen Liesbeth van Vuuren er ook nog twee drietjes in knalde, liep Barons lekker weg van EBBC. Natuurlijk wilde Barons de wedstrijd liefst in de tweede periode al beslissen maar de Bredase ploeg begon meer tegen zichzelf te spelen. Nu was er eens pech met een lay-up, dan weer met een pass of een ongelukkige persoonlijke fout. EBBC beleefde juist het hoogtepunt van de wedstrijd en nam het initiatief over. Barons verloor deze periode met 17-11 waardoor een 22-28 ruststand op het scorebord kwam.

In de kleedkamer had iedereen aan Bredase zijde de overtuiging dat het beter kon en dat het EBBC zonder problemen achter zich kon laten. Verdedigend en reboundend liet Barons in de tweede helft wederom goed basketbal zien maar aanvallend bleef het moeizaam gaan. De Bredasen maakten in die derde en vierde periode samen maar vier veldscores en dat is natuurlijk te weinig om onbezorgd te kunnen spelen. En dus bleef EBBC steeds op de loer liggen. Bij 43-45 kwamen de Bossche dames zelfs gevaarlijk dichtbij maar met een vier op vier vanaf de vrije worplijn deden Liesbeth van Vuuren en Joyce van Rijckevorsel de deur dicht. De negende overwinning was een feit.

Scores: Liesbeth van Vuuren 11, Merel Hoogland 8, Liedewei Ratgers 6, Janneke Brouwers 5, Asha Gommers 5, Claudia Weterings 5, Joyce van Rijckevorsel 5, Leontien Evers 2, Maartje Roozeboom 2.

EBBC ds1-Glaslijn Barons ds1 43-49 (5-17, 22-28, 33-39)