Thuiswedstrijd Breda Dames 1 tegen Huizen Dames 1 zondag foto: Erik Eggens
Thuiswedstrijd Breda Dames 1 tegen Huizen Dames 1 zondag foto: Erik Eggens

Hurley overdondert Breda in tweede helft

Hockey

BREDA – Dames 1 Breda begonnen de eerste helft tegen ongeslagen tegenstander Hurley sterk in de eerste helft. De tweede helft werd uiteindelijk een stuk zwaarder. De Bredase dames verloren met 5-1.

Zeker niet onaardig, vooral niet tegen deze tegenstander, vindt coach Erik Verzijden. Hij zag zijn team een sterke eerste helft spelen waarin het vooral de tegenstander bij het eigen doel moeilijk maakte. “We maakten en hielden de ruimtes klein”, zegt Verzijden. “Na drie minuten spelen kregen wij daarop als een kans om een voorsprong te maken. Maar als het er dan op aankomt, dan verkrampt het spel.”

In de eerste kans van Hurley na 22 minuten spelen is het wel raak. Uit een verdedigingsfout aan de Bredase kant volgt een veldgoal van de tegenpartij. Zeven minuten daarna is het weer raak. Hurley scoort uit een strafcorner. Net voor rust weet Joni van Loon van Breda toch iets terug te doen. Een strafcorner zoals geoefend in de training zorgt voor de 2-1.

“Waarschijnlijk heeft Hurley in de rust enorm op haar donder gehad”, vertelt Verzijden. “In de tweede helft zagen we een agressiever Hurley zoals we dat in de eerste helft niet kenden.” Het doelsaldo volgt dan ook al snel. “In een kwartier tijd werden het dan ook 3-1, 4-1 en 5-1. In een kwartier tijd werd de tweede helft weggegooid”, vindt de coach.

Vorige week speelde Breda tegen HIC, dat net boven Breda staat. Tegen HIC werd met 1-1 gelijkgespeeld. Volgende week mag Breda naar Enschede voor de wedstrijd tegen EHV, dat op de laatste plaats staat.