Breda wint lastige uitwedstrijd

Hockey

HOUTEN/BREDA – In de achtervolging op koploper Forward wist Breda dat alleen winst zou tellen zondagmiddag. De lastige uitwedstrijd bij Houten leverde een hoop treffers en een - voor Breda - positieve uitkomst op: 4-5.

Breda leek zich bewust van de situatie en schoot in Houten uit de startblokken. Na treffers van Tommy Wösten, Robert Geers en Bastiaan Steunenberg, was het Maarten Janus die binnen twintig minuten de 0-4-tussenstand op het scorebord schoot.

Wösten toonde zijn specialiteit en schoot een strafcorner raak, de 0-2 van Geers ontstond na een snelle aanval over de rechterflank, Steunenberg benutte een strafbal en Janus maakte de 0-4 na opnieuw een uitbraak over rechts.

Het was volgens coach Ton van Poppel te wijten nonchalance en ongeconcentreerd spel dat Houten zich terug in de wedstrijd kon knokken. Twee counters leverden zowaar twee treffers op voor de thuisploeg. Hierdoor gingen de beide elftallen rusten bij een 2-4-tussenstand. “Dat had ook 2-7 of 2-8 kunnen zijn”, wist Van Poppel.

Ondanks het ‘foutje’ dat leidde tot de 3-4 raakte zijn team naar eigen zeggen niet in paniek. “Het had niet mogen gebeuren, maar we wisten ook dat als we gas zouden geven we zouden scoren. Qua spel waren we dan ook een klasse beter vandaag”, aldus de coach.

Breda zette even aan waardoor de marge amper een minuut later weer twee was. In de laatste minuut scoorde Houten nog wel de 4-5, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.
“De uitslag doet anders vermoeden dan de werkelijkheid.” Volgens de coach was zijn team nooit echt in de problemen gekomen. Het waren volgens hem voornamelijk slordigheden die ervoor zorgden dat Breda zoveel goals moest incasseren. Ook het zandveld – voor technische teams toch al geen voordeel – hielp daarin niet mee.

Aankomende zaterdag speelt Breda het restant van de inhaalwedstrijd uit tegen Asvion. Hierin mogen de mannen een 1-0-achterstand zien om te buigen. Maar zij hebben daar nog een klein uur aan speeltijd voor.