Baronie won met 1-0 van UDI'19. foto Gert-Jan van Linschoten
Baronie won met 1-0 van UDI'19. foto Gert-Jan van Linschoten

"De wedstrijd tegen Papendrecht gaat lastig worden"

Voetbal

IJPELAAR - Baronie speelt zondag tegen Papendrecht. De tegenstander van de thuisploeg staat op de elfde plaats van de competitie. Ze verloren nog geen wedstrijd dit jaar. Volgens trainer Peter Maas zal het zondag daarom ook een lastige wedstrijd worden.

Aan het begin van het seizoen leek Papendrecht af te stevenen op degradatie, maar ze kwamen na de winterstop goed terug.

“Papendrecht scoort veel de laatste weken. Het is een vechtersploeg vol zelfvertrouwen, de wedstrijd zal daarom niet alleen fysiek, maar ook mentaal heel zwaar worden. Het is in deze fase geen lekker team om tegen te voetballen", aldus Maas

Met nog vijf wedstrijden op het programma staat Baronie nu tweede op de ranglijst met twee punten achterstand op de koploper. Toch verwacht trainer Peter Maas geen kampioenschap. “Een paar weken geleden stonden we nog op de vijfde plaats. Bovenaan de competitie staan ploegen die allemaal op elkaars lip zitten. Met een vierde plaats zijn we al heel blij.”

Nu Baronie op de tweede plaats staat doet de club goede zaken om volgend jaar mee te mogen naar de nieuwe Topklasse. Hiervoor moet Baronie bij de beste vier van de ranglijst eindigen. De nummer vijf en zes kunnen nog promoveren door middel van nacompetitie.