Breda verzuimt spanning terug te brengen

Hockey

ROTTERDAM/BREDA – De heren van HC Breda speelden zondag de lastige uitwedstrijd bij Leonidas. Ondanks een veldoverwicht verloor Breda met 3-1. Omdat ook koploper Forward zijn wedstrijd verloor, had Breda goede zaken kunnen doen.

Waarschijnlijk had ook niemand er rekening mee gehouden dat koploper Forward zondag nog wel eens punten kon verspelen. Zeker niet aangezien het tegen laagvlieger IJsseloever moest aantreden. Maar coach Ton van Poppel van Breda wist ook wel dat zijn team zelf zijn duels moest winnen en dan maar hopen op puntverlies bij de koploper.

Het liep zondagmiddag allemaal anders. De teams moesten uitwijken naar een zandveld. Vaak toch een doorn in het oog voor het vlot combinerende Breda. Het had mede daarom moeite om grip op de wedstrijd te krijgen.

Na de 1-0 uit een strafcorner lukte het de bezoekers steeds beter om de wedstrijd te controleren. “Langzaam pakten we het over en hebben we de wedstrijd gedomineerd”, zag de coach. In die fase maakte Breda via Daan Leijten dan ook de gelijkmaker.

In de tweede helft moest Breda opnieuw in de achtervolging. Al viel over de 2-1 nog wel het één en ander te zeggen. “We kregen beslissingen tegen die nergens op sloegen”, was Van Poppel duidelijk niet te spreken over het arbitrale duo. Volgens de coach was de tweede treffer van de thuisclub namelijk ongeldig.

Ook bij de 3-1 uit een strafcorner had Breda pech. De bal werd aangeraakt door één van de eigen spelers en vloog er zodoende in.

“Dit is zonde! Anders waren we dichterbij gekropen”, refereerde de coach aan het puntverlies van Forward. “Als je wint, blijf je mee doen.” Het gat tussen nummer één Forward en twee Breda blijft zes punten. Er zijn nog drie duels te spelen.