Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Alerte getuige zet politie op spoor mogelijke autodief

Politie

BAVEL - De politie heeft vannacht op de Valkenlaar een 21-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht wordt van poging tot autodiefstal. De aanhouding was te danken aan een melding van een alerte getuige.

De melder gaf rond 01.00 uur door dat hij twee mannen zag die met zaklantaarns in auto's schenen. De agenten zagen bij aankomst de door de getuige bedoelde personen staan bij een bestelauto. Bij het zien van de politie sloegen de mannen op de vlucht en renden een tegenover gelegen veld in.

Een van de vluchters kon worden aangehouden. Het gaat om een 21-jarige Rotterdammer. Uit het politiesysteem blijkt dat voor deze verdachte nog een boete van 380 euro open staat. Ook werd hij nog gezocht in een andere zaak waarbij een auto gestolen werd. Hij is ingesloten.

In de bestelauto, die niet (meer) was afgesloten, was een kap onder de stuurkolom opengemaakt. Vermoedelijk hebben de dieven een doorverbinding willen maken om de auto zonder sleutel te starten. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de andere verdachte.