Push heeft zaterdag de eerste wedstrijd van Pinoké verloren. foto Guido van der Kroef
Push heeft zaterdag de eerste wedstrijd van Pinoké verloren. foto Guido van der Kroef

Push verliest eerste wedstrijd tegen Pinoké

Hockey

HEUSDENHOUT - Push heeft de eerste wedstrijd tegen Pinoké met 0-2 verloren. Het was voor de Bredase hockeysters al weer de vierde wedstrijd in twee weken tijd in de strijd om een plaats in de hoofdklasse.

Zondag volgt in Amsterdam de tweede ontmoeting met Pinoké, dat vecht voor behoud in de hoofdklasse. Push speelde in de play-offs eerder drie keer tegen Hurley. Uit in Amstelveen werd het 1-3, maar thuis verloor het team van Niels Thijssen twee keer van Hurley, waardoor de wedstrijden tegen Pinoké noodzakelijk waren. Pikant is dat Pinoké ook na vorig seizoen de tegenstander was van de Bredase hockeysters. Toen werd twee keer verloren.

Push kwam zaterdag aardig uit de startblokken en deed niet veel onder voor tegenstander Pinoké, vond ook coach Niels Thijssen. "Wij kregen kansen, ik vond dat we de betere waren vandaag en dan valt opeens die schijtgoal", stelde de coach, doelend op de 0-1. "Die mag echt niet vallen op die manier."

Want over rechts sneed de nummer twee van Pinoké makkelijk door de Bredase verdediging, om vervolgens ook keepster Claire Hendriks te verschalken. Daarna kreeg Push het lastiger. De Amsterdamsen zetten meer druk vooruit en lieten weinig ruimte voor een opbouwend spelletje van Push. Dat kwam er dus ook niet echt meer uit.

Push creëerde nog wel wat kansjes, maar aan de andere kant was Pinoké effectiever. een minuut of tien na rust resulteerde dat in de 0-2 uit een strafcorner. Thijssen: "Zij halen veel meer rendement, twee kansen twee goals. Dat is voor mij het verhaal van de wedstrijd."

Daarmee deed de Push-coach Pinoké tekort. De bezoekers creëerden meer kansen, en waren geregeld gevaarlijk. Zo moest keepster Claire Hendriks, bezig aan haar laatste kunstje, in de slotfase nog twee keer ingrijpen na een gevaarlijke uitbraak van Pinoké.

Zaterdag blijft de ploeg de hele dag bijelkaar, om na het bekijken van de video van de wedstrijd en een gezamenlijke maaltijd uit elkaar te gaan. "Voor morgen hoef ik ze niet veel meer te vertellen. We moeten winnen."

zaterdag 29 mei: Push - Pinoké 0-2
zondag 30 mei: Pinoké - Push, aanvang 12.30 uur

(later meer)