Afbeelding

Vitalis College haalt 4000 euro op voor Ghana

Algemeen

HOGE VUCHT – De champagneflessen gaan om 10.00 uur open op Het Vitalis College. De school heeft met haar actie voor Ghana 4000 euro opgehaald.

Zes studenten organiseerden een vierentwintig uur durende actie op school, waarbij ze omstebeurt een uur fietsten. “Het was wel zwaar, vooral midden in de nacht”, zegt Michiel Marnissen, die een opleiding tot onderwijsassistent volgt. Hij vond het alle inspanning waard. “Dat we zoveel geld op zouden halen, had ik echt niet verwacht.”

De leerlingen, die in totaal 575 kilometer fietsten, waren zelf verantwoordelijk voor 1000 euro van het bedrag. Rob Franken, bestuursvoorzitter van ROC West-Brabant, die het laatste half uur meefietste, verdubbelde dat bedrag. “Maar ik geloof dat er voor nachtwerk altijd het dubbele wordt betaalt, dus ik verdubbel het nog een keer.”

Projectbegeleider John Koole is ontroerd. “Dit is toch prachtig, dat zes studenten zich zo inzetten voor anderen.” Het geld wordt daar gebruikt om lessen te verzorgen en scholen te bouwen. De materialen worden in Ghana gekocht, zodat de economie er ook van profiteert. Koole hoopte op een bedrag van 3000 euro. Dat is dus ruimschoots gehaald.