Kees Luijcks. foto Peter Visser
Kees Luijcks. foto Peter Visser

NAC trefzeker tegen Kloetinge

NAC

BREDA - NAC heeft dinsdag met 9-1 gewonnen van Kloetinge. Nieuwkomer Luijckx scoorde twee keer,

De andere goals werden gemaakt door Loran, Leonardo, Gorter (2), Lurling, Gudelj en Serrarens. Ingmar Quist van Kloetinge maakte het eredoelpunt tegen NAC.

NAC speelde in Kloetinge met Donny Gorter als aanvallende middenvelder, met achter zich Luijckx en Schilder. Leonardo, Lurling en Kolkka vormden het aanvalstrio bij afwezigheid van Matthew Amoah (vakantie).

Loran, Penders, Kwakman en Snoyl vormden de laatste linie. Ten Rouwelaar stond als vanouds op doel.

Volgens trainer Maaskant is het een bewuste keuze om met een aanvallende in plaats van een controlerende middenvelder te spelen. De Bredanaars zullen dit seizoen vaker op die manier in actie komen. Maar niet altijd. "Tegen ploegen die echt met een goede nummer tien spelen, zullen we met een controlerende middenvelder spelen", stelt de coach op de site van NAC. "Je moet het vergelijken met Oranje: als je met de punt naar voren speelt, heb je als het ware twee controleurs. Als er dan een aanvallende middenvelder tussen onze verdediging en het middenveld gaat lopen, moet je zorgen voor constante druk op de bal, zodat de bal niet bij die nummer tien terecht kan komen."