Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Man aangehouden na achtervolging

Politie

BREDA - Een 23-jarige man uit Den Haag is zondag aangehouden nadat hij probeerde te vluchten voor de politie. De man lag in een auto toen de politie hem aansprak. Later bleek de auto gestolen. Bij de aanhouding gebruikte de politie pepperspray.

Zondag meldde een getuige dat er op de Felixberg een auto stond waar een man in lag. Bij aankomst van de politie werd de auto met de man erin aangetroffen. Hij werkte rustig mee, maar zette het plotseling op een lopen. Hij is bij de Pietersberg, na een korte achtervolging, aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en werd door de politieagent bespoten met pepperspray. Hierna gaf de man zich over.

De 23-jarige man uit Den Haag is overgebracht naar het politiebureau. De auto waarin hij had gezeten was voorzien van valse kentekenplaten. De auto bleek eind augustus te zijn weggenomen bij een woninginbraak in Kaatsheuvel. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

De verdachte bleek voor nog twee andere zaken ter aanhouding gesignaleerd te staan en had nog 7 geldboetes open staan. Hij is in verzekering en in beperkingen gesteld. Omdat er mogelijk nog een tweede persoon in de auto had gezeten zocht de politie met behulp van een diensthond de omgeving af. Hierbij is niemand meer aangetroffen.