Bureau Jeugdzorg Brabant ontslaat 120 werknemers

Economie

BREDA/EINDHOVEN – Bureau Jeugdzorg (BJZ) Noord-Brabant moet waarschijnlijk 120 tijdelijke medewerkers in Brabant ontslaan. Het gaat niet om of Breda wordt getroffen, maar om hoeveel tijdelijke medewerkers.

Omdat het aantal tijdelijke werknemers fluctueert, is onduidelijk te zeggen hoeveel mensen hun baan verliezen. "Dit raakt niet alleen de werknemers", zegt algemeen directeur Rita van Breugel. "Ook de cliënten zijn de dupe."

Naast het ontslag van 120 tijdelijke werknemers wil BJZ op een vermindering van het aantal kinderen dat instroomt bij Jeugdzorg. "Met minder mensen kunnen we immers ook minder cliënten aan", aldus de directeur.

BJZ kampt met financiële problemen door stijgende lasten tegenover gelijkblijvende inkomsten. Ook de loonkosten nemen volgend BJZ toe, het Rijk hanteert ook nog eens een te lage kostprijs voor jeugdzorg, zo stelt BJZ.

Van een groot aantal van de tijdelijke medewerkers verlengt BJZ het contract niet, of wordt het contract tussentijds beëindigd. Deze maatregel heeft dus geen effect op medewerkers met een vast dienstverband.