http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/2010-11-02/vergoedingen-bredase-partijleden-omlaagfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/2010-11-02/vergoedingen-bredase-partijleden-omlaagfoto Erik Eggens

Gemeenteraad Breda snijdt in eigen kosten

Politiek

BREDA – De gemeenteraad Breda gaat kritisch naar de eigen uitgaven kijken in verband met de bezuinigingen. Zo wil de raad de vergoeding voor commissieleden verlagen en zet ze het mes in het scholingsbudget.

Door de verhuizing van de Bredase griffie van het griffiehuis naar het Stadhuis, bespaart de raad al ongeveer 100-duizend euro. Het Griffiehuis wordt nu verhuurd aan het Veiligheidshuis. De inkomsten van het verhuren zijn extra.

Daarnaast gaat de gemeenteraad flink besparen op de eigen bedrijfsvoering. De taakstelling die de raad zichzelf heeft opgelegd is om structureel 122.500 euro te besparen op de eigen uitgaven. Op de uitbetaling van presentiegelden voor commissieleden wordt bezuinigd en de fractievergoedingen gaan omlaag.

Tot slot wordt er bezuinigd op de representatie-uitgaven en op de catering voor raadsleden die zowel ‘s middags als ‘s avonds bij een vergadering aanwezig moeten zijn. De griffie maakte eerder al bekend te stoppen met het uitzenden van de gemeenteraadsvergaderingen.