Afbeelding

Voorlopig geen opknapbeurt Ingenhouszplein

Politiek

HAAGPOORT- Een meerderheid van de gemeenteraad ziet voorlopig geen heil in een opknapbeurt van het Dr. Jan Ingenhouszplein. Zolang geen financiering is gevonden willen de partijen geen risico lopen.

Pas in het voorjaar maakt wethouder Bob Bergkamp bekend of er een potje met geld is gevonden. Alle oppositiepartijen zijn van mening dat het tijd is de afspraak na te komen die de vorige gemeenteraad maakte. Daarom stond in een motie het verzoek een budget er beschikking te stellen van 1,2 miljoen euro.

Daar ziet de coalitie voorlopig dus niet zitten, want volgens hen is er op dit moment geen verantwoorde financiering. Bergkamp meldde wel wederom een gesprek met de Rooi Pannen te hebben gehad. De school die eventueel bereid is een bijdrage te leveren.

“We kijken naar het plan dat er ligt en wat de Rooi Pannen daarin kan betekenen. Daarnaast zoeken we naar dekking voor het opknappen. In de huidige financiele situatie zit geen ruimte”, aldus de wethouder.

De facelfit van de Haagpoort, waaronder dus het plein, is al jaren onderwerp van discussie. De vorige raad had om die reden de belofte gemaakt met de opknapbeurt te starten. De crisis is spelbreker, want door andere investeringskeuzes van de coalitie wordt het werk aan het plein steeds vooruit geschoven.

Coalitiegenoot CDA, onder aanvoering van Andre Lips, hamerde in de commissievergadering nog op de gemaakte belofte, maar de fractie had donderdag toch een afwachtende houding en volgt daarmee het advies van de wethouder.

Het leverde vooral kritiek van Breda ’97 en de PvdA op die niet begrepen waarom er wel voor atletiekvereniging Sprint geld wordt vrijgemaakt en voor de Haagpoort niet. “We kunnen het niet langer uitstellen. We hebben zoveel beloofd", aldus de fractievoorzitter van Breda '97 Pieter van Yperen.