Rob Penders. foto Peter Visser
Rob Penders. foto Peter Visser

NAC hoopt op slechte dag Twente

NAC

STEENAKKER - NAC ontvangt landskampioen FC Twente vanavond voor een vrijwel uitverkocht huis. Online zijn voor clubcardhouders nog slechts enkele kaarten te koop, vooral zitplaatsen op de B-side.

Volgens duo-coach Aandewiel heeft NAC vanavond (20.45 uur) zeker kansen tegen FC Twente. "We weten dat FC Twente goed is. We weten ook waar ze goed in zijn, maar we denken toch ook te hebben gezien waar ónze mogelijkheden liggen", zo vertelt gert Aandewiel op de NAC-site. Samen met zijn collega-coach Karelse kiest Aandewiel weer voor de ervaring van Rob Penders in het centrum van de verdediging. " "En niet omdat hij een clubicoon zou zijn of zo, maar puur vanwege zijn kwaliteiten en zijn ervaring. Natuurlijk heeft Kees Luijckx het dinsdag op die positie goed gedaan, maar tegen een topclub als FC Twente denk ik dat we de ervaring en verdedigende kwaliteiten van Rob meer dan goed kunnen gebruiken."

Over de kwaliteiten van de tegenstander is iedereen het wel eens. Bij NAC moet iedereen scherp zijn. "Daarbij hopen we stilletjes dat FC Twente eens een slechte dag heeft. Dat kán natuurlijk. Ze hebben zware weken achter de rug en een heftig programma voor de boeg. Mochten ze een slechte dag hebben, dan moeten we er klaar voor zijn om daarvan te kunnen profiteren. Hoe dan ook gaan we proberen de drie punten in de wacht te slepen", aldus Aandewiel op NAC.nl