Breda snijdt verder in armoedebeleid

Economie

BREDA – Geen korting meer op het Chassé Theater en een abonnement op BN/DeStem en geen dagtochtjes meer. De BredaPas wordt verder uitgekleed.

Dat maakte het college van B&W woensdag bekend. “Sommige voorzieningen van de BredaPas hebben een basiskarakter, sommige het karakter van ‘luxe’”, aldus burgemeester en wethouders.

Daaronder valt ook de collectieve ziektekostenverzekering die de gemeente samen met CZ Zorgverzekeringen is aangegaan. Het aanvullende bijstandsbedrag van 11,34 gaat als het aan het college ligt naar nul.

Met het plan om de BredaPas uit te kleden wil wethouder Cees Meeuwis van Sociale zaken 180-duizend euro besparen. Meeuwis wil voor de BredaPas nog wel 150-duizend euro uittrekken voor nieuwe initiatieven gericht op kinderen.

Omdat de langdurigheidtoeslag ook wordt versoberd, schroeft het college ook het bedrag voor de Regeling Duurzame Gebruiksgoederen 65+ naar beneden. Die bijdrage gaat van 250 euro per jaar naar 125 euro. Die bezuiniging levert de gemeente 120-duizend euro per jaar op.