Wederom gewelddadige stapavond

Politie

CENTRUM – Het was volgens de politie wederom een onrustige stapavond in de Bredase binnenstad. Na een aantal knokpartijen op vrijdag werden zaterdag 10 arrestaties verricht voor geweld gerelateerde vergrijpen.

Agenten spraken aanvankelijk over een gemoedelijke sfeer in het begin van de nacht. Maar na 01. 00 uur sloeg dit om in een gespannen sfeer en vervelend gedrag. ‘Overmatig alcohol en mogelijk drugsgebruik zorgde in sommige gevallen voor grenzeloos gedrag’, zo meldt de politie.

De politie had haar handen vol in het voorkomen van dreigende opstootjes. Het merendeel van de arrestaties was geweld gerelateerd. Daarnaast werden er stappers aangehouden voor belediging en het verstoren van de openbare orde.

Tijdens de aanhouding van twee personen die betrokken waren bij een massale vechtpartij in de Visserstraat, trachtte een 33-jarige Bredanaar de aanhoudingen te voorkomen door de agenten te mishandelen.

De man viel beide agenten van achteren aan en sloeg ze meerdere keren. Daarbij trachtte hij één van de agenten naar de grond te brengen door een nekklem. Het lukte de agenten zich te ontzetten waarop de 33-jarige eveneens aangehouden werd. Op vier verdachten wordt het project 'weekendje weg' toegepast.
.