Afbeelding

Gulle gever brengt kerstsfeer naar armlastigen

Cultuur

HOGE VUCHT – Het verhaal van Anneke Schoutete en Maria Balmaakers gaat niet onopgemerkt voorbij. Het roept bij Roger Visschers zelfs een gevoel van naastenliefde op. De Bredanaar wil de twee dames ook leuke feestdagen bezorgen en geeft ze beiden een kerstpakket.

Het is het zesde jaar dat Visschers een website bestiert waarop mensen aan een prijsvraag kunnen meedoen. “Normaal krijgt de winnaar een cadeau, en kies ik zelf nog iemand, van de Voedselbank bijvoorbeeld. Nu las ik het artikel en kreeg het gevoel hen te helpen. Ze hebben al zoveel meegemaakt.”

Balmaakers en Schouteten deden hun relaas naar aanleiding van de aangekondigde bezuinigingen op het armoedebeleid. Iets wat voor veel onrust zorgt. “Ik kom zelf ook uit zo’n situatie en daarom doet het mij altijd wat. Daarom help ik mensen graag. Je moer er voor elkaar zijn”, zegt Visschers.

Op zijn beurt werd Visscher ook weer geholpen met zijn initiatief. “Ik maak wat promotie op Hyves en via die site ontmoette ik een dame. Toen zij van mijn plannen horde bood ze haar hulp aan en leverde wat kerstpakketten. Ja Kerstmis is voor mij de tijd om elkaar te helpen.”