Kees Luijcks. foto Peter Visser
Kees Luijcks. foto Peter Visser

NAC haalt met benauwde zege de kwartfinale

NAC

STEENAKKER – Het gemis van een aantal belangrijke voorhoedespelers speelde NAC behoorlijk parten. De club uit Breda won met inspiratieloos spel nipt van Telstar en mag in de kwartfinale van de KNVB-beker aantreden tegen Ajax.

Telstar dat speelde in het eigen Tata Steel stadion in Velsen-Zuid begon sterk aan de wedstrijd. De Witte Leeuwen kregen de meeste en beste kansen. Toch maakte NAC, ondanks het povere spel, het enige doelpunt van de wedstrijd. Luijckx maakte met een knappe kopbal de beslissende treffer.

NAC had zichtbaar moeite om zonder Amoah, Leonardo en Boussaboun het spel te maken. Voorin werd de creativiteit node gemist. De gelegenheidsaanval met Lurling-Idabdelhay-Kolkka kon geen vuist maken.

Ook in de tweede helft werd NAC niet gevaarlijk, maar Telstar evenaarde het niveau uit het eerste bedrijf niet meer. Daardoor werd het de Eredivisieploeg niet lastig gemaakt en mag NAC zich opmaken voor wederom een kwartfinale. Hopelijk weten de Bredanaars beter spel te vertonen dan dinsdagavond, anders maken ze weinig kans in de Amsterdam Arena.