NAC wint op 23 september met 3-1 van VVV en is door naar de volgende bekerronde. foto Peter Visser
NAC wint op 23 september met 3-1 van VVV en is door naar de volgende bekerronde. foto Peter Visser

NAC verliest van degradatiekandidaat VVV

NAC

STEENAKKER - NAC deed zaterdagavond geen goede zaken in stadion de Koel in Venlo. Door te verliezen van de degradatiekandidaat lieten de Bredanaars de mogelijkheid liggen om Heerveen voorbij te streven en door te schuiven naar plek negen.

VVV opende furieus en scoorde al in de 1ste minuut door een kopbal met het achterhoofd van Musa. Daarna herpakte NAC zich enigzins, desondanks bleef de ploeg uit Venlo sterker spelen.

Het was net als in de wedstrijd tegen Ajax, Leonardo die weer in negatieve zin opviel. Na een overtreding in de 38ste minuut kreeg Boymans een penalty. Gelukkig voor de kleine Braziliaanse dribbelaar miste hij.

In het tweede bedrijf kon NAC wederom geen potten breken. Na wat geblunder in de defensie kreeg Chula in de 58ste minuut een kans die hij verzilverde.

Alsof de Bredanaars uit een coma ontwaakte probeerde het uiteindelijk wat terug te doen. Dat leverde enkele mogelijkheden op, maar geen tegenscore.

Door de ruimte die VVV werd geboden werd het alsnog erger voor de club uit Breda. Uit een van de counters die VVV geboden kreeg, maakte El Ahahaoui de 3-0.