Afbeelding

Bijna alle NAC-bestuursleden nemen afscheid

NAC

STEENAKKER - Vrijwel alle huidige NAC-bestuursleden stellen zich niet beschikbaar voor het nieuwe bestuur, dat naar verwachting rond 1 maart aantreedt. Alleen Cor van Rooij heeft zich kandidaat gesteld voor het nieuwe bestuur. Dat meldt NAC.

De Raad van Toezicht zal naar verwachtingen rond 1 maart het nieuwe bestuur benoemen, een van de taken waarvoor het nieuwe orgaan is opgericht.

Bestuursvoorzitter Bas van Bavel heeft aangegeven dat het zeer intensieve bestuurswerk niet te combineren is met zijn baan en prive-leven.

Cees van Haperen neemt afscheid vanwege zijn verantwoordelijkheid voor de vorig jaar ontstane moeilijke situatie bij NAC. Hij heeft 23 jaar in verschillende hoedanigheden vrijwilligerswerk voor NAC verricht. Stan Gielen, sinds acht jaar bestuurslid, gaat niet verder omdat zich niet kan vinden in de nieuwe structuur bij NAC.

Andre Lips vindt het na dertien jaar voorzitterschap van de businessclub en acht jaar bestuurswerk mooi geweest, ook al omdat andere bestuursleden opstappen. Arie Verbakel, sinds een half jaar lid van het NAC-bestuur, keert niet terug om persoonlijke redenen.

Het enige lid dat wel beschikbaar is voor het nieuwe bestuur is zoals gezegd Cor van Rooij. Hij maakt sinds vorig jaar deel uit van het NAC-bestuur.