Bredase krijgt Phenomenal Woman Award

Zakelijk

BREDA – De Bredase onderneemster Sirelda Jackson krijgt binnenkort de Phenomenal Woman Award. Een prijs voor vrouwen die zich inzetten voor een betere samenleving.

Tweeënhalf jaar geleden zette Jackson samen met haar collega Danitzah Jacobs het bedrijf Màrshé Breda op als maatschappelijk verantwoorde onderneming. "Daarbij bieden we vrouwen vanuit verschillende culturen de gelegenheid om met hun kookkunsten ‘culinair de wereld te delen’”, zegt Jackson. “De vrouwen uit 16 verschillende culturen die bij ons werken hadden doorgaans een achterstand op de arbeidsmarkt. Nu hebben sommige zelfs een eigen cateringbedrijf.”

Het bedrijf Màrshé Breda is geïnspireerd op een soortgelijke ontmoetingsplek op Curaçao waar inwoners uit alle lagen van de bevolking bij elkaar komen in een tot foodcourt omgetoverde markthal en genieten van wat hen allen bindt: de traditionele creoolse keuken. “Wat wij doen is een vorm van maatschappelijk ondernemen en willen mensen laten genieten van de rijkdom van diversiteit, dat sprak de organisatie van Phenomenal Woman vast aan”, aldus Jackson.

Op 11 maart krijgt Sirelda samen met nog negen andere vrouwen de Phenomenal Woman Award uitgereikt in Rotterdam.