foto Ilse Lukken
foto Ilse Lukken

NAC: Nieuwe directeur, maar ook nieuwe problemen

NAC

STEENAKKER – Ed Busselaar is woensdagmiddag gepresenteerd als nieuwe algemeen directeur van NAC. In het Rat Verleghstadion in Breda stelde het bestuur hem voor als opvolger van Theo Mommers.

Met de ondernemer uit Moergestel, 56 jaar oud, heeft NAC een ervaren rot uit het bedrijfsleven binnengehaald. Voor Busselaar is het zijn tweede job in het betaald voetbal. Vorige zomer was hij vier maanden lang interim-bestuurder bij Willem II in Tilburg.

NAC meldde tijdens de persconferentie ook dat er zich nieuwe financiële problemen voordoen. Naast de schuld van dik vier miljoen euro, loopt de club ook aan tegen een half miljoen aan vorderingen die niet te innen zijn. Ook de TV-gelden vallen tegen.

Met de aanstelling van Busselaar moet er een einde komen aan een periode van bijna een jaar waarin NAC zonder directeur zat. Vorig jaar april verliet Theo Mommers het stadion met burn-outachtige verschijnselen. Hij werd tussen juli 2010 en eind december opgevolgd door Bernard Ouwerkerk. Die stopte volgens afspraak 1 januari, waarna interim-financieel directeur Willem Reijn hem waarnam, samen met technisch-directeur Jeffrey van As.

(later meer)