NAC wint met 3-2 van ADO Den Haag foto Peter Visser

Slim NAC bezorgt Den Haag nederlaag

STEENAKKER - Het was de overwinning waar NAC zo naar snakte. Zaterdagavond besloot NAC een week van financiële en organisatorische ellende met een 3-2-zege op ADO Den Haag.

Een slechte reeks wedstrijden met weinig punten, de naderende concurrentie in de nek hijgend en dan ook nog eens de ene onheilstijding na de andere. Rekenfoutjes in de boekhouding, onderzoek naar fraude, tegenvallende televisiegelden en een nieuwe directeur - Busselaar - die het woord faillissement in de mond neemt. Leuker kun je het haast niet maken.

Het leidde tot zelfspot op diverse fansites. Zo plaatste de Rat een gefingeerde teletekstpagina waar NAC tien punten in mindering zou hebben gekregen. Waardoor NAC - gelukkig - nog net boven Stillem II stond. Zo erg is het vooralsnog niet.

Al leek het gisteren in de loop van de eerste helft toch mis te gaan, sportief gezien dan. NAC kwam simpel op voorsprong door een indraaiende vrije trap van Schilder, die door mee opgekomen Rob Penders de goal werd ingekeken: 1-0.

Het lukte de Bredanaars echter niet door te drukken. Via Verhoek en een eigen goal van Horvath stonden de bezoekers met de rust voor. In de tweede helft bleek NAC net wat meer gogme het hebben. De thuisploeg zette handig druk op Den Haag-verdediger Kum te zetten. Die liet zich verleiden tot overtredingen terwijl hij al geel op zak had. Het kwam hem op rood te staan.

Even daarvoor werd het al 2-2 door wederom Schilder en daarna was het gedaan met de bezoekers. De rode kaart volgde, en ADO wist zich geen raad met de man-minder-situatie. NAC profiteerde goed van de ruimte, en kwam door de goed ingevallen Féher op 3-2.

Dat de Bredanaars nog kansen lieten liggen om het duel eerder op slot te gooien, daar maalde helemaal niemand om in het Rat Verleghstadion.