NAC speelde zaterdag 13 maart in speciale shirts ter ere van Rat Verlegh tegen FC Groningen. foto Peter Visser
NAC speelde zaterdag 13 maart in speciale shirts ter ere van Rat Verlegh tegen FC Groningen. foto Peter Visser

Supporters en sponsors slaan handen ineen: Red NAC

NAC

BREDA - Supporters, sponsors en andere sympathisanten van NAC hebben zaterdagmorgen in Breda de handen ineen geslagen. Samen starten zijn de actie RED NAC om op die manier de resterende vier ton bijelkaar te krijgen.
De actie wordt gevoerd met de slogan 'NAC heeft jouw hart nodig'.

Vrijdagavond werd bekend dat het reddingsplan van puinruimer Ed Busselaar omarmd is door de financiers. Die hebben 1,7 miljoen euro toegezegd. Om NAC het seizoen door te helpen mist er echter nog vier ton. "De supporters, sponsoren en sympathisanten zijn vanaf vandaag gezamenlijk verantwoordelijk om het gat van 400.000 euro te dichten voor het einde van dit seizoen", zo schrijven de initiatiefnemers in hun actieverklaring.
"De eerste initiatieven zijn afgestemd met de Raad van Toezicht, het Bestuur en de Directie van NAC. Alle initiatieven worden gebundeld in de actienaam RED NAC."

Volgens de groep leven er al veel goede ideeën. "Die worden vandaag en morgen nader uitgewerkt. Daarnaast staat RED NAC nadrukkelijk open voor nieuwe ideeën vanuit supporters en sponsoren."

Mensen met ideeën voor acties kunnen mail sturen naar info@rednac.nl. De ideeën die daadwerkelijk worden uitgevoerd, zijn vanaf dinsdag te vinden op www.rednac.nl. Deze website komt begin volgende week online.

Vanavond staat op het programma waar de actie allemaal om te doen is, behoud van NAC, compleet met het Avondje. Groningen kan z'n borst nat maken.