http://www.bredavandaag.nl/nieuws/cultuur/41377/2011-01-03/grote-kerk-breda-3d-op-google-earth
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/cultuur/41377/2011-01-03/grote-kerk-breda-3d-op-google-earth

Na Jamin nog geen horeca in pand Van Turnhout

Politiek

CENTRUM – Het pand Grote Markt 18, waar momenteel de Jamin op tijdelijke basis zit, heeft een nieuw bestemmingsplan gekregen. Er was een verzoek om de benedenverdieping tot horecagelegenheid te verbouwen, maar dat verzoek voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan ‘Binnenstad’.

In het pand zat eerst boekhandel Van Turnhout, maar doordat het werd ingeklemd door horeca en de bijbehorende terrassen, werd de ruimte voor de winkel gebruikt door de leveranciers. Hierdoor werd de winkel slecht zichtbaar en bereikbaar, zo stelden de eigenaren destijds. Er werd daarom besloten de winkel op te doeken op die plaats.

Vervolgens waren er plannen voor een soort tapas-bar. Die werden echter niet concreet op korte termijn, vandaar dat snoepwinkel Jamin er tijdelijk zijn intrek nam.

Het verzoek voor horeca op de benedenverdieping is afgewezen door nieuwe regelgeving en daarom heeft de gemeente een ontwerp gemaakt. Het plan ligt ter inzage van 31 maart tot en met 11 mei in het Stadskantoor of via internet.